" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41183602 Відвідувачів
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
«Київська Весна» Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image6 та 7 березня, в приміщені ліцею будівництва та комунального господарства в Святошинському районі міста Києва, за підтримки Спілки ветеранів Афганістану Святошинського району міста Києва, був  проведений «Традиційний відкритий турнір зі стрільби з луку «Київська Весна» присвячений дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Детальніше...
 
Крилата гвардія вміє жартувати Надрукувати Надіслати електронною поштою
Упершому ж місяці нового року редакція газети разом з торговою маркою "Десант" оголосили до Дня захисника Вітчизни конкурс на найкумедніший випадок з нашого військового життя. До речі, торгова марка "Десант" не вперше допомагає газеті у подібних акціях, навіть таким чином сприяючи популяризації військової служби. А щодо конкурсу "Військова байка", то читачі визнали його оригінальним. Судячи з їхньої активності, популярність цієї тематики не зменшиться, і редакція матиме це на увазі.
Детальніше...
 
В Санкт-Петербурге, на проспекте Ветеранов поставят памятник легендарной шестой роте Надрукувати Надіслати електронною поштою
Силами ветеранов 104-го Гвардейского Черниговского Краснознаменного воздушно-десантного полка был заложен памятник, посвященный подвигу 6 роты Псковской десантной дивизии, погибшей при выполнении боевого задания в Чечне.
Детальніше...
 
Український "Ятаган" стане основою індійського танку майбутнього Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУкраїна закріплюється в Індії у споконвічно російській ніші - постачанні бронетехніки. Наприкінці лютого в столиці Індії відбулася виставка озброєння сухопутних військ DEFEXPO-2010. Однією з головних тем переговорів українських та індійських фахівців, за інформацією «К:», стала можливість використання вузлів і технічних рішень українського танка «Ятаган» при розробці перспективного індійського танка.
Детальніше...
 
Вітчизняний ОПК Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageТорік українські підприємства оборонно-промислового комплексу збільшили обсяг виробництва на 158% порівняно з позаминулим роком. Принаймні такі показники наведені у звіті Міністерства промислової політики України. Утім це навряд дає привід спочивати на лаврах. Адже, якщо проаналізувати ситуацію, що склалася, наприклад, в авіаційній галузі, то виникає логічнезапитання - збільшення обсягів виробництва на 177 % - це багато чи мало?
Детальніше...
 
Вітання від бойових друзів Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЗ нагоди Міжнародного жіночого дня  ми  інваліди війни у Афганістані Сергій Гавриленко, Юрій Коврига, Борис Лисоконь –  члени Кіровоградської міської організації УСВА  вітаємо  зі святом весни голову Кіровоградської міської організації ветеранів Афганістану Любов Борисівну Дозор і бажаємо   міцного здоров’я, щастя і сімейної злагоди.
Детальніше...
 
змагання з військового багатоборства Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЗа ініціативи та підтримки Київської обласної спілки ветеранів Афганістану, Києво-Святошинського районного відділу освіти, директора Хотівської Загальноосвітньої школи ІІІ ступенів - гімназії Нерущ Наталії Василівни в навчально-виховному комплексі пройшли районні змагання з військового багатоборства присвячені "Дню захисника Батьківщини" і 21 річниці виводу військ з Афганістану.
Детальніше...
 
Українські радари використовуватимуть німці Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНайближчим часом в Україну прибуде група технічних фахівців Аерокосмічного центру ФРН для опрацювання умов співпраці з українськими колегами з використання радара в Севастополі і Мукачевому на користь центру. Мова йде про застосування української системи контролю та аналізу космічної обстановки для попередження зіткнень з космічними об'єктами німецького угруповання супутників дистанційного зондування Землі TerraSAR-Х і TanDEM-X, а також супутників німецького наукового угруповання. Унікальність TerraSAR-Х полягає у використанні для комерційних знімків устаткування, виготовленого на основі технологій, що раніше застосовувалися тільки у військових програмах.
Детальніше...
 
Українські миротворці у Косовому контролюють перепускний режим на кордоні з Македонією Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ зв’язку з переформуванням сил КФОР у Косовому та переходом операції з підтримання миру та стабільності у краї у нову фазу застосування військ, командування сил КФОР здійснило реорганізацію об’єднаних багатонаціональних сил та перерозподіл завдань між контингентами та підрозділами. Як повідомили УНІАН в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України, відповідно до нової організаційно-штатної структури український національний миротворчий контингент продовжує виконувати обов’язки в Косовому не як частина спільного українсько-польського батальйону “УкрПолбат”, а як окрема структурна одиниця багатонаціональної бойової групи “East”.
Детальніше...
 
Ірак авіабронетанковий. Крига скресла Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЗгідно з даними Агентства з питань ОПК Мінпромполітики України, обсяг виробництва підприємств ОПК країни в 2009 р. зріс на 58% порівняно з 2008 р. При цьому найбільше зростання виробництва за підсумками року відзначено в авіабудуванні — 77%, суднобудуванні — 71%, у секторі виробництва озброєнь і військової техніки — 16%. З огляду на економічну кризу результати справді вражають. Але є ще один важливий нюанс: становище ОПК України торік поліпшилося виключно за рахунок збройового експорту.
Детальніше...
 
Китайські шпигуни хотіли нашу «Нитку» Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ 2008-2009 роках за завданням китайських спецслужб дві групи шпигунів намагалися викрасти технологію будівництва «Нитки» - випробувального полігону злітно-посадочних систем в Саках (по суті, українського «сухопутного авіаносця»). Але СБУ вдалося зірвати ці задуми і затримати зловмисників на місці злочину. «Сегодня» дізналася ексклюзивні подробиці спецоперації. Колишній військовослужбовець з Москви, 60-річний Сергій Клочко (прізвища агентів змінені), вперше побував у Піднебесній на початку 2000-х років. Згодом на прохання китайських "друзів" він підбирав людей для проведення наукових семінарів в Китаї. А потім, разом зі своїм 35-річним партнером Антоном Сєровим, створив у столиці РФ фірму, що за офіційною версією торгувала зброєю на міжнародних ринках. Але насправді збирала різнопланову військово-технічну інформацію для спецслужб Китаю.
Детальніше...
 
Навстречу Дню 8 Марта. Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageО наших боевых подругах.
Накануне одного из самых радостных весенних праздников, когда мы чествуем лучшую часть человечества, наших любимых матерей, жён, подруг, Севастопольская городская организация Украинского Союза ветеранов Афганистана ( воинов - интернационалистов )поздравляет всех женщин и особенно тех, с кем свела нас сама жизнь – членов нашей организации. Расскажем лишь о некоторых из них.
Детальніше...
 
«Дорогами пам’яті» - данина бойовим побратимам Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageСкільки безглуздих смертей, скільки горя…. Так зараз говорять про десятирічну нікому не потрібну війну в республіці Афганістан. Адже будь-яка війна нехтує найбільшою цінністю на землі – людським життям. Складаючи присягу, молоді юнаки вірили, що несуть визволення приниженим, поневоленим, виконуючи інтернаціональний обов’язок в афганському пеклі.
Детальніше...
 
Исламабад выводит на политическую сцену «новых талибов» Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageИсламабад начал кадровую и политическую модернизацию Талибана. Новая пакистанская стратегия в отношении талибов, очевидно, стала реакцией на афганскую стратегию американского президента Барака Обамы, которая предполагает сбалансированное принуждение талибов к миру – сочетание методов активных военных операций против боевиков с предложением переговоров лидерам «умеренных талибов».
Детальніше...
 
"Антонов" розробить новий транспортний літак Ан-178 Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУкраїнський авіаційний науково-технічний комплекс імені Антонова почав розробку проекту транспортного літака Ан-178, пише газета "Комерсант-Україна". Ан-178 стане модифікацією пасажирського Ан-158 (Ан-148-200), який в перспективі повинен замінити застарілі Ан-24, Ан-26 і Ан-32. Ці літаки активно використовуються ВПС України, Росії, країнами СНД, Африки, Азії та Латинської Америки.
Детальніше...
 
Їхнє життя обірвалося в Афганістані… Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ  місті  Новий Калинів (Львівська область)  відбулися заходи, присвячені 21  річниці виведення військ з Афганістану. Біля меморіального комплексу загиблим в Афганістані зібралися ветерани-«афганці»,  члени їхніх  сімей, родини загиблих. Був також весь особовий склад в/ч А-3913 ( 7-й  окремий Бреславльський вертолітний полк).
Детальніше...
 
Чужа війна Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ  місті  Самборі Львівської області відзначено чергову річницю виводу військ із Афганістану. Самбірська організація воїнів інтернаціоналістів організувала поминальний захід біля пам’ятника “Полеглим воїнам на Афганській землі”,  що знаходиться на території військкомату.
Детальніше...
 
Пам'ятник батькові "десантури" Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ Херсоні відкрили пам'ятник одному із засновників повітряно-десантних військ, Герою Радянського Союзу генералу армії Василю Маргелову, який командував цим родом військ з 1954 по 1979 роки.
Чому в Херсоні? Річ у тім, що саме це місто він визволяв у березні 1944 року, переправившись із жменькою бійців через Дніпро і утримуючи плацдарм до підходу головних сил. За той подвиг Василь Маргелов був удостоєний звання Героя Радянського Союзу.
Детальніше...
 
Мовою експонатів Надрукувати Надіслати електронною поштою
Школярі ж, яких запросили на відкриття музею, впевнені, що виконати військовий обов'язок перед державою — це почесно і цим має пишатися справжній чоловік. Вони приготували для воїнів-інтернаціоналістів концертну програму, а господарі пригостили дітей солодощами.
Детальніше...
 
Во Львове открыли музей памяти воинов-афганцев Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image17 февраля, во Львове по случаю 21-й годовщины вывода советских войск с Афганистана состоялась презентация музея памяти воинов-афганцев.
Об этом ZAXID.NET сообщили в Западном региональном медиа-центре МО Украины.
Детальніше...
 
У сомалійських піратів теж є спонсори Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПроблема піратства біля узбережжя Сомалі, визначення його впливу на міжнародну безпеку і регіональну економіку набула останнім часом небувалої гостроти. Сьогодні піратство є не тільки збройним захопленням екіпажу, судна і вантажу. Піратство, особливо в Сомалі, це кримінальний бізнес, який підживлює громадянську війну в країні, а також представляє потенційну загрозу з точки зору його використання як знаряддя міжнародного тероризму.
Детальніше...
 
АФГАНСЬКІ ПІСНІ СОЛДАТСЬКОГО БРАТЕРСТВА Надрукувати Надіслати електронною поштою
На Луганщині вперше відбувся обласний фестиваль-конкурс афганської пісні «Солдатське братерство». Цей фестиваль відкриває цикл заходів, які пройдуть в області в рамках Дня вшановування учасників бойових дій на території інших держав.
Детальніше...
 
На дне Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЗарплата граждан Украины в прошлом году упала до рекордного минимума. Теперь меньше украинцев в Европе не зарабатывает никто — даже у ближайших соседей из Беларуси дела обстоят лучше.
Детальніше...
 
В КРЫМУ ПРОХОДИТ ПЕРВЫЙ ФЕСТИВАЛЬ АФГАНСКОЙ ПЕСНИ Надрукувати Надіслати електронною поштою
Первый фестиваль афганской песни "Пусть память говорит" проходит в эти дни в Крыму, в поселке Красногвардейское. Для участия в фестивале съехались боевые побратим из всех регионов Крыма, а также гости из Киева, Днепропетровска и других городов Украины. Авторы и исполнители песен, вокально-инструментальные ансамбли, в составе которых ветераны афганской войны, выступают с песнями и стихами, написанными как во время службы, так и в мирное время.
Детальніше...
 
ВЕТЕРАНЫ АФГАНИСТАНА ПОЗДРАВИЛИ МОРЯКОВ ВМС УКРАИНЫ С ДНЕМ ЗАЩИТНИКА ОТЕЧЕСТВА Надрукувати Надіслати електронною поштою
Накануне Дня защитника Отечества, ветераны Афганистана и Великой Отечественной войны поздравили военнослужащих Отдельной береговой артиллерийской группы ВМС Украины, дислоцированной в Симферополе. Большая группа военнослужащих была отмечена наградами, почетными грамотами и благодарностями крымских воинов-интернационалистов.
Детальніше...
 
Память - погибшим, слава - живым! Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageДань памяти тем, чьи имена навечно запечатлены в памяти народа и высечены на каменных плитах памятников, тем, кто отдал свои жизни, выполняя свой воинский и интернациональный долг на афганской земле в опаленные войной восьмидесятые годы ушедшего столетия,  отдала Севастопольская городская организация Украинского Союза ветеранов Афганистана (СГО УСВА), отмечая 21 годовщину вывода советских войск из Афганистана.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Наступна > В кінець >>

Всього 5305 - 5330 з 6426

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.